Poslanci schválili vyrovnaný rozpočet mesta na rok 2010

10.12.2009 Snina

Snina 10. decembra (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Snine schválili dnes návrh rozpočtu mesta na rok 2010, ktorý bol predkladateľmi spracovaný ako vyrovnaný.
Účastníci zasadnutia sa zaoberali aj budúcoročným plánom investičných akcií mesta a rokovania vyústili aj do zmien organizačnej štruktúry mestského úradu za účelom vytvorenia zariadenia rekreačných a športových služieb.
Bežný rozpočet sninskej samosprávy pre budúci rok ráta so znížením príjmovej časti oproti roku 2009 o 1.080.892 eur (32.562.952 Sk) Výdavková časť je oproti tohtoročnému rozpočtu znížená o 806.602 eur (24.299.691 Sk), pričom najvýznamnejšiu oblasť zníženia predstavujú výdavky na základné školstvo. Tie budú oproti roku 2009 menšie o 504.829 eur (15.208.478 Sk).
Poslanci MsZ dnes zároveň odobrili plán investičných akcií na rok 2010, vychádzajúci predovšetkým zo schválených, podaných a pripravovaných žiadostí o čerpanie nenávratného finančného príspevku z prostriedkov Európskej únie. Aj keď viacerí poslanci označili návrh ako príliš odvážny či nereálny, jeho schválenie bolo nakoniec jednomyseľné. Primátor Sniny Štefan Milovčík v tejto súvislosti uviedol, že aj napriek tomu, že ide o veľký počet investičných zámerov, mesto vyvinie maximálne úsilie, aby sa väčšina projektov podarila naštartovať v dohľadnej dobe. Samospráva má v pláne aj viacero ďalších investičných zámerov, ktoré chce realizovať ešte pred rokom 2013.
V súvislosti so schválením uznesenia pre vytvorenie zariadenia rekreačných a športových služieb dnes poslanci podporili zapracovanie doplnku k zmene Organizačného poriadku orgánov mesta. Personál novozriadeného subjektu pozostávajúci z 11 zamestnancov bude zabezpečovať prevádzku futbalového štadióna, športovej haly, rekreačnej oblasti Rybníky a bude vykonávať upratovanie priestorov v budove jedného zo zdravotníckych zariadení. Súčasťou schváleného dodatku bola aj zmena oddelenia organizačného a vnútorných vecí Mestského úradu v Snine na oddelenie organizačné, vnútorných vecí a školstva.
 

Vyberte región